Trouwen in Italië

Wie wil het niet? Trouwen in Italië! Het liefst zo authentiek mogelijk. Tussen de wijnranken, op een heuvel, de Italiaanse Bloemenrivièra of binnen de totaal eigen cultuur van de eilanden van bijvoorbeeld, Sardinië of Sicilië. Als trouwambtenaar kun je mij niet blijer maken dan jullie mooie verhaal te mogen vertellen onder de citroenbomen of aan de rand van een prachtig blauw meer. De lange gedekte tafels waar de families omheen zitten, het is altijd weer alsof ik in een film terecht ben gekomen.

Het is allemaal mogelijk maar er liggen wel wat uitdagingen voor het perfecte plaatje. Trouwen voor de Italiaanse wet is bijna nergens mogelijk, het is in ieder geval een behoorlijke uitzoekerij meestal lukt het niet. De meeste bruidsparen kiezen daarom voor een ceremonieel huwelijk in Italië. Bovendien stelt de ceremonie in het Italiaans door een Italiaanse trouwambtenaar redelijk weinig voor. Het zijn de geloften in het Italiaans uitgesproken door de betreffende ambtenaar die je nooit eerder hebt ontmoet en binnen no-time sta je weer buiten. Geen persoonlijke verhaal dus.

Trouwen in italie

Foto: Sjoerd Banga. Locatie: Imperiale Palace Hotel in Santa Margherita Italie.

Wil je ondersteuning in je zoektocht naar de meest geweldige en vaak redelijk goed geheim gebleven plekken in Italië en een perfecte organisatie?

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op:
Trouwambtenaar Marijke Plas, 0031 (6) 46617220info@jouwtrouwambtenaar.nl.